ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΑΣΟ ΛΟΥΚΑ…

Συνέντευξη με το Λιάσο Λουκά: O  έμπειρος αμυντικός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ μας αναλύει την μέχρι τώρα διαδρομή του, για τον μέλλον, και τη συνέχεια στη καριέρα του.

1.     Σύντομο Βιογραφικό, Από πού είσαι; Ζεις στη Πάφο; Οικογενειακή κατάσταση

Γεννήθηκα την 1/2/1980 στη Λεμεσό αλλά η καταγωγή μου είναι από Αμμόχωστο. Είμαι παντρεμένος με την «Χρυσούλα Χ΄Κωστή» και έχουμε μια κόρη την «Εβελίνα» όπου διαμένουμε στη Λεμεσό.

Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησα από  ηλικία 7 χρονών όπου εντάχθηκα στις Ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ μέχρι και το 1995. Το 1996 σε ηλικία 16 χρονών ο προπονητής μου, πίστεψε σε μένα και με φώναξε στην Α΄ ομάδα της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ όπου εκεί έμεινα μέχρι το 2004. Στη διάρκεια μου εκεί στα 8 χρόνια στη Α΄ ομάδα είχα μάθει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο και μέσα από όλα αυτά στα 24 μου ξεκίνησαν ομάδες όχι μόνο της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού να ενδιαφέρονται για μένα. Έτσι και έγινε το 2004, πήγα στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης μέχρι το 2006 όπου εκεί πήρα τις καλύτερες εμπειρίες μέσα από την μέχρι τότε καριέρα μου. Ακολούθως συνέχισα 2006-2009 ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ, 2009-2011 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 2011-2012 ΑΕΠ, 2012-σήμερα ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Επίσης έχω παίξει σε όλες τις ΕΘΝΙΚΕΣ ομάδες από παίδες μέχρι Ανδρών.

2.     Πού έκανες τα πρώτα ποδοσφαιρικά σου βήματα; Ποιος ήταν ο 1ος προπονητής που πρωτογνώρισες;

Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Κλιμάκιο Νέου.  Ο 1ος μου προπονητής ήταν ο πατέρας μου “Ττόνης Λουκά” στον οποίο οφείλω σε μεγάλο βαθμό την καριέρα μου, αφού μου έδωσε τα πρώτα εφόδια για να ξεκινήσω ποδοσφαιρικά όπως επίσης μαζί και με την μητέρα μου “Θεοδούλα” μας έμαθαν πάνω από όλα να είμαστε δυνατοί και να έχουμε αξίες. Για όλα αυτά νιώθω πολύ περήφανος για τους γονείς μου.

3.     Ήσουν ένα χρόνο στην ΑΕΠΑΦΟΣ, Ποια ήταν η εικόνα που πήρες στη πορεία σου στην ΑΕΠ;  Έφυγες με παράπονα;

Στην ΑΕΠΑΦΟΣ έμεινα κάτι πιο πολύ από ένα χρόνο. Ίσως η πιο δύσκολη εποχή για την ιστορία του συλλόγου. Η ομάδα στήθηκε από το κύριο Γιώργο Πολυβίου με στόχο την άνοδο και πρωταθλητισμό. Οι συνθήκες στη διάρκεια της χρονιάς ήταν πάρα πολύ άσχημες σε όλους τους τομείς εκτός από το κομμάτι Προπονητικού ΤΕΑΜ και Ποδοσφαιριστών. Άθλιες γηπεδικές εγκαταστάσεις για ομάδα 1ης κατηγορίας, δεν είχαμε πολλές φορές ρεύμα για προπόνηση ή νερό, και έτσι αναγκάστηκα πολλές φορές ακυρώνονταν οι προπονήσεις. Από οικονομικής πλευράς, ήταν πολύ πιο άσχημα τα πράγματα, χωρίς μισθούς για πολλούς μήνες. Χάρις όμως στο κ. Πολυβίου και τους συνεργάτες του η ομάδα τερμάτισε στη 1η θέση και πήρε άνετα το εισιτήριο Ανόδου στην Α΄ κατηγορία.

Παράπονο δεν θα έλεγα ότι έχω με κάτι κάποιον σε προσωπικό επίπεδο, αφού ανάφερα πιο πάνω προβλήματα τα οποία υπήρχαν. Είναι φυσιολογικό όμως ότι υπήρχαν αλλά δεν θέλω να αναφερθώ. Έχω κάνει φίλους και εύχομαι η ΑΕΠ να ορθοποδήσει γιατί εκπροσωπεί μια ολόκληρη επαρχία και είναι κρίμα να είναι σε τέτοια άσχημη κατάσταση.

4.     Λιάσο…, αγωνίζεσαι εδώ και χρόνια στην Α΄ κατηγορία. Είσαι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και το έχεις αποδείξει έμπρακτα σε ομάδες που αγωνίσθηκες. Πώς πήρες την απόφαση να συνεχίσεις την καριέρα σου σε ομάδα Β΄ κατηγορίας και γιατί στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ;

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια…. Όταν έφυγα από την ΑΕΠΑΦΟΣ 2 Σεπτεμβρίου τελείωσαν οι μετεγγραφές και μπορούσαν μόνο να πάω υποσχετική σε ομάδα πιο κάτω κατηγορίας σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΚΟΠ.

Έτσι από τις πολλές προτάσεις που είχα αποφάσισα ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ, λόγω του ότι άκουσα τα καλύτερα λόγια από τον αδελφό μου Μάριο και σε συζητήσεις με το κ. Κάιζερ Χριστάκη και Φοιτίδη Σταύρο με έπεισαν να υπογράψω και να είμαι εδώ!!!

5.     Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί καθημερινά μαζί με του συμπαίκτες σου, και το Προπονητικό ΤΕΑΜ;

Οικογενειακό…., εξαιρετικό και σε αυτό έχουν όλοι μερίδιο, Δ.Σ, Προπονητικό ΤΕΑΜ και ποδοσφαιριστές όπου βλέπουμε και τα αποτελέσματα της ομάδας μέχρι σήμερα. Οι προπονητές είναι απλοί και χαμογελαστοί καθημερινά και δίνουν τις βοήθειες που πρέπει στην ομάδα, αλλά πάνω από όλα υπάρχει και η πειθαρχία και ο σεβασμός προς όλους μεταξύ μας. Το Δ.Σ είναι πάντοτε παρών και φιλικό μαζί μας και ειδικά ο πρόεδρος που είναι σε όλες τις προπονήσεις  και μπορεί να λύσει άμεσα τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

6.     Η ομάδα  σου είναι στη 2η θέση με συγκομιδή βαθμών 20 μαζί με τον ΑΡΗ ΛΕΜΕΣΟΥ. Αλήθεια τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία;

Είμαστε στη 2η θέση με την αξία μας γιατί το κάθε παιχνίδι το βλέπουμε ξεχωριστά. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με εξαιρετικές συνθήκες προπόνησης, γυμναστήριο, γήπεδο ένα στολίδι για την ομάδα μου, και αυτό είναι ένα κίνητρο για όλους εμάς τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε λίγους αλλά πιστούς φιλάθλους εντός και εκτός έδρας, έχουμε την απόλυτη στήριξη από το Δ.Σ που όλα αυτά έφεραν και θα φέρνουν επιτυχίες στη ομάδα της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ.

7.     Πως ένιωσες όταν στο παιχνίδι με την ΕΡΗΜΗ ήσασταν πίσω στο σκορ, σκόραρες 2 πολύτιμα τέρματα και το ένα ήταν και το ΝΙΚΗΤΗΡΙΟ στο 92΄ λεπτό;

Το γκολ δεν είναι αυτοσκοπός για μένα αλλά σίγουρα δεν το κρύβω χάρηκα πάρα πολύ γιατί η προσπάθεια όλων μας στον αγωνιστικό χώρο ανταμείφθηκε έστω και στο τελευταίο λεπτό που πήραμε το ΤΡΙΠΟΝΤΟ. Στο τέλος του αγώνα εισπράξαμε πολλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και ΜΠΡΑΒΟ από τους φίλαθλους μας τα οποία ήταν για όλους μας γιατί μία ΝΙΚΗ, ανήκει στη προσπάθεια όλης της ομάδας.

8.     Ποιος είναι ο σημαντικότερός σου στόχος, τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο για την καριέρα σου αλλά και σε προσωπικό;

Στόχος μου σίγουρα είναι να είμαι σε καλή κατάσταση έτσι ώστε να βοηθώ τα μέγιστα την ομάδα μου να εκπληρώσει τους δικούς της στόχους.

Είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής από τα 16 μου. Η μέχρι τώρα παρουσία μου τα λέει όλα. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να είμαι υγιείς και να παίζω ποδόσφαιρο όσα περισσότερα χρόνια μπορώ. Μετά πρόθεση μου είναι να συνεχίσω στο χώρο του ποδοσφαίρου, γι΄αυτό και παρακολούθησα τα μαθήματα στη Σχολή Προπονητών και απόκτησα το Δίπλωμα προπονητή UEFA A.

9.     Είσαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα παρουσία σου στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ;

Ποτέ δεν είμαι. Θέλω πάντα να γίνομαι καλύτερος και να βοηθώ την ομάδα μου. Ένας ποδοσφαιριστής μαθαίνει μέσα από τα λάθη του, και εγώ πάντα μέσα από τα λάθη τα δικά μου θέλω να διορθώνομαι και να προσπαθώ για το το καλύτερο στη συνέχεια.

10.   Τέλος θα ήθελα να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας σου;

Ένα μεγάλο “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” στο κόσμο! Μπορεί να είναι λίγοι αλλά είναι πιστοί όχι μόνο στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Μπράβο τους…. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό για να τους προσφέρουμε και άλλες χαρές με ΝΙΚΕΣ μέσα στο γήπεδο. Εμείς απλά το μόνο που ζητούμε είναι να στηρίξουν όχι μόνο εμάς, αλλά και τη Διοίκηση και στις χαρές τις ομάδας αλλά και στις λύπες.