ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ… ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑ

Ο Μάριος Λουκά πιο κάτω σε μία συνέντευξη μας αναλύει τον πόθο του για επειστροφή στη Α΄ κατηγορία,  για τα συναισθήματα που νιώθει που αγωνίζεται στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ αλλά και για αυτούς που τον σύστησαν και στήριξαν μέχρι σήμερα.

1.   Σύντομο Βιογραφικό, Ζεις στη Πάφο; Από πού είσαι; Οικογενειακή Κατάσταση.

Γεννήθηκα στις 9/12/1982 στη Λεμεσό, αλλά διαμένω στη Λάρνακα. Είμαι αρραβωνιασμένος με την Άντρη Αντρέου από το Αλεθρικό Λάρνακας.

Από πολύ μικρός μου άρεσε το ποδόσφαιρο βλέποντας και το πατέρα μου να ασχολείται σε ένα πολύ σημαντικό πόστο του προπονητή, όπου και εγώ με την σειρά μου εντάχθηκα στις Ακαδημίες της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ μέχρι και το 1998.Το 1998  σε ηλικία 16 χρονών ξεκίνησα να βλέπω το ποδόσφαιρό με διαφορετικό μάτι και πιο επαγγελματικά αφού με κάλεσε ο προπονητής στην Α΄ ομάδα της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, όπου έμεινα μέχρι και το 2005.  Μετά από την καλή μου παρουσία και τα 7 συνεχή χρόνια στη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ έκανα και την πρώτη μου επαγγελματική μεττεγραφή το 2005-2007 στο ΑΠΟΕΛ όπου είχα την τιμή να πανηγυρίσω ένα ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ και ένα ΚΥΠΕΛΛΟ.  Ακολούθως το 2007-2008  ΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ, 2009 για 6 μήνες ΕΡΜΗ, 2010 ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ, 2011-σήμερα ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Επίσης έχω παίξει σε όλες τις ΕΘΝΙΚΕΣ ομάδες εκτός από ΕΘΝΙΚΗ  Ανδρών.

2.       Που έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα; Ποιος ήταν ο πρώτος  προπονητής που πρωτογνώρισες;

Ξεκίνησα στη ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ από μικρή ηλικία στο κλιμάκιο Λεμεσού με πρώτο προπονητή μου, το πατέρα μου Αντώνη Λουκά(ΤΤΩΝΗ) στον οποίο οφείλω πάρα πολλά. Ακόμα και σήμερα μετά από όλα αυτά τα χρόνια οι δικές του συμβουλές παίζουν σημαντικό ρόλο στη καριέρα μου.

3.       Μάριε… Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που θα συνεχίσεις τη καριέρα σου στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Νομίζω είναι κάτι που φαίνεται αυτό όχι μόνο στο γήπεδο αλλά και καθημερινά στη προπόνηση το πώς νιώθω που είμαι στη ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Γνωρίζοντας τους ανθρώπους του Δ.Σ το Πρόεδρο κ. Χριστάκη Κάιζερ αλλά και παλιούς προπονητές κ. Δημήτρη Ιωάννου, και κ. Φοιτίδη Σταύρο αμέσως κατάλαβα ότι ήρθα σε ένα υγιές σωματείο που έχει όλα τα φόντα για να πάει μπροστά να συνεχίσει τις επιτυχίες και στο μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο να γνωρίζεις παράγοντες που πάνω από όλα να είναι άνθρωποι. Αυτό το έχω ζήσει εγώ στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ πέρσι με τον τραυματισμό μου, όλοι στάθηκαν δίπλα μου όπου με στήριξαν και ψυχολογικά και οικονομικά. Εδώ θέλω να πω ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Σημαντικός λόγος, στο να συνεχίσω στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ είναι ο Πρόεδρος κ. Χριστάκης Κάιζερ αλλά και ο κ. Σταύρος Φοιτίδης του οποίου εύχομαι τα καλύτερα στα νέα του καθήκοντα. Πρωτεργάτης στο να έρθω στην ομάδα ο κ. Δημήτρης Ιωάννου.

4.     Ποιό είναι το κλίμα που επικρατεί καθημερινά μαζί με τους συμπαίκτες σου, και το Προπονητικό ΤΕΑΜ;

Νομίζω αυτό είναι φανερό από την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα και την συγκομιδή των βαθμών που έχουμε στο ενεργητικό μας. Με μία λέξη είμαστε ΟΛΟΙ μια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

5.    Στη 2η θέση μαζί με τον ΑΡΗ Λεμεσού, με 20 βαθμούς η ομάδα σου. Αλήθεια τι κρύβεται πίσω από αυτή την επιτυχία;

Το ευχάριστο κλίμα, η σωστή δουλειά που εφαρμόζεται από το Προπονητικό ΤΕΑΜ και βέβαια το υγιές κλίμα που επικρατεί στο σωματείο από το Δ.Σ και οι φιλικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας Προπονητικό ΤΕΑΜ-Ποδοσφαιριστές-Δ.Σ)

6.     Πολλοί έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για τους αδελφούς «ΛΟΥΚΑ», τόσο στο χαρακτήρα αλλά και στην αγωνιστική δράση. Τι έχεις να πείς;

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Είναι τιμή για εμάς που αναγνωρίζουν αυτά που κάνουμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

7.     Πως ένιωσες στο παιχνίδι με την ΕΡΗΜΗ στο 92΄λεπτό των καθυστερήσεων μετά από δική σου σέντρα πέτυχε ο αδελφός σου το τέρμα ΝΙΚΗΣ για την ομάδα σου;

Η χαρά που νιώθεις όταν η ομάδα σου κερδίζει και ειδικά το τελευταίο λεπτό δεν περιγράφεται με λόγια αλλά μόνο με εικόνες. Για το ποιος έδωσε την πάσα ή για το ποιος σκόραρε λίγη σημασία έχει. Όλα τα λεπτά αγωνιστήκαμε δυνατά όλοι στην ομάδα και ήρθε η «ΝΙΚΗ» με τον τρόπο που ήρθε.

8.  Ποιος είναι ο σημαντικότερος σου στόχος τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο στη καριέρα σου αλλά και σε προσωπικό;

Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν το κρύβω ότι θα ήθελα να αγωνισθώ ξανά στα σαλόνια της Ά κατηγορίας. Μου έχει λείψει πάρα πολύ και παρά την πίκρα και την απόρριψη που με κέρασαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι αξίζω και μπορώ να προσφέρω αυτό το κάτι παραπάνω στην Α΄ κατηγορία. Στο προσωπικό επίπεδο θα ήθελα στα  αμέσως επόμενα χρόνια να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια, που κατά την άποψη μου είναι εκεί που έχουμε και την  μεγαλύτερη «ΕΥΤΥΧΙΑ».

9.  Είσαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα παρουσία σου στην ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ;

Ικανοποιημένος με τον εαυτό μου δεν είμαι ποτέ. Με αυτό τον τρόπο προσπαθώ πάντα να βελτιώνομαι και να δίνω τα πάντα για την ομάδα την οποία αγωνίζομαι. Πάντα το κάθε παιχνίδι το βλέπω σαν τελικό.

10.          Τέλος θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο της ομάδας σου;

Αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να έρχεται πολύ περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφερθώ και στους λίγους αλλά πολύ πιστούς οπαδούς που κάθε Σάββατο και εντός και εκτός είναι στο γήπεδο και στηρίζουν την ομάδα τους. Τους ευχαριστώ, και τους καλώ να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο γιατί εμείς σαν ποδοσφαιριστές νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε τον 12ο παίχτη δίπλα μας.