Συνέντευξη…Γιώργος Βάσου!!!

Αποκλειστική Συνέντευξη στον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ κ. Ιωάννου Κλείτο στον Αμυντικό της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ Βάσου Γιώργο,

Ο Βάσου Γιώργος νεαρός αμυντικός της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ 19 μόλις χρονών μας μιλά για την ποδοσφαιρική του πορεία, από που έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία 8 χρονών με πρώτο προπονητή τον γνωστό κ. Δήμο Δημοσθένους. Σε ηλικία 12 χρόνων μαζί με τις ακαδημίες της ΑΕΠΑΦΟΣ ταξίδεψαν στην Ελλάδα όπου είχαν πραγματοποιήσει ΤΟΥΡΝΟΥΑ που συμμετείχαν διάφορες ομάδες τόσο από την Κύπρο αλλά και από την Ελλάδα. Πήρε ΚΥΠΕΛΛΟ σαν ο πολυτιμότερος παίχτης του ΤΟΥΡΝΟΥΑ. Ανάμεσα στις ομάδες ήταν και ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης.  Είχε πρόταση από τους παράγοντες του ΠΑΟΚ αλλά λόγω ηλικίας δεν μπορούσε να εγκατάλειψη την οικογένεια του, το σχολείο, και  να ζήσει μόνιμα εκεί.

Σύντομο Βιογραφικό σου Σημείωμα;

Είμαι 19 χρονών και κάνω την θητεία μου στην Ε.Φ. Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 8 χρόνων στις ακαδημίες της Αθλητικής Ένωσης Πάφου με προπονητή τον κ. Δήμο Δημοσθένους. Σε ηλικία 16 χρονών πήγα στις ακαδημίες του ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑ ΠΕΓΕΙΑΣ όπου εκεί είχα προπονητή τον κ. Σώζω Γεωργίου, και τον κ. Κοκκονή Κώστα. Με σωστή προπόνηση και αρκετή δουλειά και μέσα από εμφανίσεις μου μέσα στις ακαδημίες ο τότε προπονητής του ΑΠΟΠ/ΚΙΝΥΡΑ ΠΕΓΕΙΑΣ κ. Άντρος Πολυδώρου με κάλεσε στην πρώτη ομάδα όπου πήρα πολλές συμμετοχές σε παιχνίδια και είχα την τιμή νεαρός σε ηλικία να καταφέρω να πάρω τις εμπειρίες με μεγάλες ομάδες σε πολλούς αγώνες.

Εκτός από Ποδόσφαιρο… Είσαι Στρατιώτης… Όταν απολυθείς θα πας για σπουδές ή θα ασχοληθείς επαγγελματικά μόνο στο Ποδόσφαιρο;

Στην παρούσα φάση επειδή είμαι στρατιώτης ασχολούμαι μόνο με το ποδόσφαιρο. Βρίσκομαι σε όλες τις προπονήσεις τις ομάδας μου προπονούμαι κανονικά πηγαίνω σε όλα τα παιχνίδια και εντός και εκτός και ο μεγάλος μου στόχος είναι σίγουρα να καθιερωθώ σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Σύντομα όμως θα απολυθώ από το στρατό παράλληλα με το Ποδόσφαιρο σκοπεύω να σπουδάσω αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει που ακριβώς θα πάω.

Που έκανες τα πρώτα σου βήματα ποδοσφαιρικά και με ποιόν προπονητή;

Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στην Αθλητική Ένωση Πάφος με προπονητή τον κ. Δήμο Δημοσθένους στον οποίο οφείλω πάρα πολλά. Με βοήθησε να ξεκινήσω σε ηλικία 8 χρονών και να μαθαίνω σιγά- σιγά τα μυστικά και τις διάφορες τεχνικές της μπάλας. Είναι πολύ σημαντικό η αρχή σε κάποιο που θέλει πραγματικά να γίνει ένας καλός ποδοσφαιριστής. Μάθετε περισσότερα εδώ: win-clic

Είσαι από τους πιο νεαρούς στην Α΄ ομάδα της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Πως νιώθεις που προπονείσαι με την Α΄ ομάδα;

Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι στην Α΄ ομάδα της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ γιατί μου δίνεται η ευκαιρία προπονούμαι και να αγωνίζομαι με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που πέρασαν σίγουρα και από πιο μεγάλες ομάδες με αποτέλεσμα να έχω την ευκαιρία να μάθω αυτό το κάτι παραπάνω όπου σίγουρα θα με βοηθήσουν για το μέλλον.

Στον αγώνα με τον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΣΙΑΣ σε εμπιστεύθηκε ο προπονητής σου και σε έριξε πολύ γρήγορα στο παιχνίδι. Νομίζεις ότι τον έχεις πείσει να εμπιστευθεί ξανά;

Αγαπητέ Κλείτο… Το σημαντικό για μένα είναι ότι θέλω σε κάθε παιχνίδι που θα αγωνίζομαι να δίνω τα πάντα και να βοηθώ την ομάδα μου να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα που θέλει για να εκπληρώνει τους στόχους της. Από ηλικία 8 χρόνων που μπήκα στο χώρο του Ποδοσφαίρου έμαθα για να εκπληρώνω τους στόχους μου είναι η σωστή προπόνηση. Μετά από σκληρή δουλειά πιστεύω κατάφερα να πείσω τον προπονητή μου να με εμπιστευτεί και να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ και να πάρουμε την σημαντική ΝΙΚΗ. Θέλω να πιστεύω ότι ο προπονητής μου κ. Φάντζιο Μπούις πείστηκε στις δυνατότητες μου και ότι θα με ξανά εμπιστευθεί για να βοηθήσω της ομάδα μας ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπούις που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνίζομαι με την Α΄ ομάδα της ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ.

Νομίζεις ότι μπορείς να βοηθήσεις ακόμη αυτό το κάτι περισσότερο την ομάδα σου αν σου δώσει και άλλες ευκαιρίες ο προπονητής σου;

Σίγουρα πάντα στο ποδόσφαιρο ποτέ μου δεν σταματώ σε κάθε παιχνίδι. Όσο καλά και αν έπαιξα κάνω την αυτοκριτική στον εαυτό μου και βρίσκω τα λάθη μου και προσπαθώ να τα διορθώσω στην προπόνηση αλλά και στο μυαλό μου. Είμαι έτοιμος να αποδείξω στον προπονητή μου ότι  μπορώ  ακόμη να  προσφέρω πολλά στην ομάδα μας ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ.

Ποιο έχεις θέσει ως βασικό στόχο για το μέλλον σου;

Ο βασικός μου στόχος είναι ξεκάθαρος…. Να καταφέρω να καταξιωθώ ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όπου θα μπορώ να αγωνίζομαι στο Κυπριακό Πρωτάθλημα.

Θεωρείς ότι το Κυπριακό Πρωτάθλημα έχει περιθώρια βελτίωσης;

Υπάρχουν σίγουρα περιθώρια βελτίωσης. Σίγουρα όμως όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες αλλά το «ΜΕΓΑ» θέμα είναι το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και τα υψηλά συμβόλαια. Η γνώμη σίγουρα η δική μου με τα πολλά προβλήματα που ταλανίζει το νησί μας αυτό τον καιρό είναι ότι πρέπει να αξιοποιούνται ποδοσφαιριστές που προέρχονται από ακαδημίες γιατί πραγματικά σε όλες τις ακαδημίες έχει σπουδαία ταλέντα.

Τι εύχεσαι για την ΑΕΚΟΥΚΛΙΩΝ;

Θέλω να τους πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ γιατί ο Πρόεδρος κ. Χριστάκης Κάιζερ μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κάνουν μια αξιόλογη δουλειά γι΄ αυτό έχουν και τα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα μας αν και στην Β΄ κατηγορία που αγωνίζεται νομίζω ότι τα πάντα δουλεύουν σαν να είσαι μέσα σε μία μεγάλη ομάδα Α΄ κατηγορίας. Υπάρχουν οι σύγχρονες γηπεδικές εγκαταστάσεις, γυμναστήριο, Προπονητικό ΤΕΑΜ, κ.α. Και το ξαναλέω συγχαρητήρια σε αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζονται τόσο για την ομάδα τους. Εύχομαι να εκπληρώσει όλους τους στόχους της και την νέα σεζόν να αγωνίζεται στα σαλόνια της Α΄ κατηγορίας.